Hoe Love Addiction je relatie kan ruïneren

Hoe Love Addiction je relatie kan ruïneren

Verliefd zijn kan je het gevoel geven dat je de wereld kunt veroveren. De zon schijnt helderder en de rozen lijken roder. Het is een gevoel dat je doet geloven dat er niets is wat je niet kunt doen. De passie die je voelt voor je partner brandt witheet.

En het kan ook je relatie verpesten.

Klinkt absurd, toch? Ik ben het eens over het begin, maar laten we een beetje dieper graven. Wanneer je voor het eerst verliefd wordt, wordt het vaak omschreven als ‘liefdesverdriet’.

Dat komt door de twee belangrijkste chemicaliën die hierbij betrokken zijn: dopamine, een plezierinducerend hormoon en norepinephrine, een hormoon dat lijkt op adrenaline en dat de opwinding verhoogt. Wanneer ze zich combineren in ons systeem, is het effect dat we ons overhaasten wanneer we ons voor het eerst door iemand aangetrokken voelen.

Deze stormloop van sterke emoties is echter niet permanent, dus wanneer het vanzelf verdwijnt, zijn er velen die neigen te denken dat er iets mis is in hun relatie.

Dus zoeken deze individuen andere relaties op om dat duizelingwekkende gevoel van genot en extase te herwinnen. In zekere zin zijn ze verslaafd geraakt aan de drukte om verliefd te worden. Ze verlaten veel veelbelovende relaties in hun kinderschoenen om van persoon tot persoon rond te stuiteren in de hoop hun volgende “fix” te krijgen.

In werkelijkheid zijn volwassen relaties echter die waarbij de eerste rush van de eerste liefde is vervangen door een blijvende passie. Deze passie is gebaseerd op een solide basis van diepe toewijding en volledige acceptatie die beide partners voor elkaar hebben.

Paren in volwassen relaties begrijpen ook dat hun gevoelens van intense passie kunnen wegebben en vloeien, maar hun gedeelde waarden, vertrouwen, respect, acceptatie en liefde voor elkaar zijn het cement dat hen samenbindt.

Wat zijn volgens jou andere verschillen tussen jonge en volwassen liefde? Deel uw mening met ons door hieronder een reactie achter te laten!