Hoe Vergevingsgezind Een valsspelen Ex zal je je kracht teruggeven

Hoe Vergevingsgezind Een valsspelen Ex zal je je kracht teruggeven

Vind je het vooruitzicht dat je je ex’s ontrouw vergeeft, net zo waarschijnlijk als de bevriezing van de hel?

Inderdaad, de harde realiteit is iemand vergeven die je pijn heeft gedaan (vooral als je veel om deze persoon geeft) is een even moeilijk vooruitzicht als de gedachte om een ​​van je eigen ledematen af ​​te snijden.

Wat des te meer intimiderend is, is het besef dat je moet besluiten om te vergeven als je je kracht – en je leven – terug wilt nemen.

Begrijp alsjeblieft, ik besef hoe moeilijk het kan zijn om dit te horen. Persoonlijk was ik een Olympisch gouden medaillekandidaat als het ging om wrok koesteren.

Vasthouden aan wrok neemt een emotionele tol. Je denkt keer op keer over de affaire van je ex. Als je niet tevreden bent, zal je wrok zaden van haat, woede en wantrouwen in je ziel water geven.

Je loopt het risico diegenen die het dichtst bij je staan ​​te vervreemden, terwijl je ook elke kans op toekomstig geluk in nieuwe relaties in gevaar brengt.

Vergeving is de enige manier om jezelf te bevrijden van de pijn en de volledige controle over je leven terug te nemen. Het is echter belangrijk om te onthouden, vergeving van je ex betekent niet dat je het vergoelijkt wat ze je hebben aangedaan.

Eigenlijk gaat het helemaal niet om je ex. Vergeving is beslissen dat je niet langer toelaat wat er in het verleden is gebeurd om je leven te beheersen.

Het is ook essentieel om in gedachten te houden dat vergeving een proces is. De eerste stap in het proces is om de pijn uit het verleden los te laten. De volgende stappen zijn om je te helpen de reis van vergeving naar genezing te beginnen:

  • Stel precies vast wat je gevoelens zijn en erken ze.
  • Praat met naaste familieleden of vrienden over je gevoelens. Ook vinden velen het handig om ze op te schrijven.
  • Neem de beslissing om de pijn en je boosheid ermee los te laten.
  • Indien van toepassing, confronteer je ex en laat hen specifiek weten hoe hun verraad je het gevoel gaf. Het helpt om gehoord te worden.
  • Luister naar je partner en probeer hun perspectief te begrijpen. U hoeft het er niet mee eens te zijn, maar u moet het wel horen.
  • Laat je partner weten dat je hem vergeeft. Als er iets was dat je deed om bij te dragen aan het probleem, vraag om vergeving.
  • Accepteer de realiteit dat je partner je vergeving niet kan zoeken of accepteren. Dat is goed, nogmaals, dit gaat over JOU loslaten en verder gaan.

Houd er rekening mee dat u uw ex niet hoeft te confronteren als dit om welke reden dan ook niet mogelijk is. De sleutel is om je gevoelens te identificeren, ze te erkennen en ze te laten gaan. Vaak is dat alles wat nodig is om je op weg te helpen naar genezing.

Denk je dat vrouwen meer geneigd zijn om ontrouw te vergeven dan mannen? Deel alsjeblieft je gevoelens met de gemeenschap door hieronder te reageren! Bedankt.