Hoe de meest voorkomende fouten te voorkomen die mensen maken

Hoe de meest voorkomende fouten te voorkomen die mensen maken

Ik denk dat de meeste mensen het erover eens zijn dat het uitermate pijnlijk kan zijn om te praten over het nieuws van het uiteenvallen. Vooral wanneer een partner het niet verwacht. Het kan lijken alsof je hele wereld volledig op zijn kop is gezet.

De resulterende gevoelens van desoriëntatie, verdriet en verlies kunnen ertoe leiden dat veel normaal rationele mensen zich op zeer irrationele manieren gedragen. Veel te vaak maken mensen de algemene fout om toe te geven aan paniek en ze beginnen zich bijna als een stalker te gedragen om te proberen de geest van hun ex te veranderen.

Hier zijn enkele voorbeelden van dergelijke wanhopige gedragingen:

Uw ex continu bellen of sms’en (‘telefonisch terrorisme’)
Pogingen om je ex jaloers te maken
Vechten en ruzie maken
Onaangekondigd verschijnen bij thuis, op het werk of op de plaats van vestiging van uw ex

Dit soort gedrag is helemaal niet aantrekkelijk en werkt zelden. Vaak is het resultaat de totale vernietiging van alle resterende goede wil die jij en je ex tegenover elkaar hadden kunnen hebben.

Het beste advies dat ik ooit ben tegengekomen, is wanneer je het nieuws krijgt van een breuk, geef jezelf en je ex wat broodnodige ruimte. Hoeveel tijd uit elkaar is voor debat. Naar mijn mening moet u afzien van contact opnemen met uw ex voor ten minste een maand om ervoor te zorgen dat uw hoofd duidelijk is. Ja, ik realiseer me dat dit advies cliché kan zijn, maar het is solide, ongeacht.

Persoonlijk beveel ik tijd uit elkaar, omdat je het nodig hebt om je verlies te rouwen en na te denken over de relatie. Dan kun je met een heldere kop beslissen of je een verzoening wilt nastreven of verder wilt gaan met je leven.

Het belangrijkste om te onthouden is om de wensen van je ex te respecteren, ongeacht de uitkomst.