Relatiehulp voor koppels en gezinnen 2:video-chat

Relatiehulp voor koppels en gezinnen 2:video-chat

Voldoening vinden na een gebroken hart kan moeilijk lijken.

Wat moet je in gedachten houden om je relatiebreuk te overleven?

1. Je hebt geen waanvoorstellingen. Vele malen na een breuk, twijfelen vrouwen aan zichzelf-en beginnen te denken dat ze eigenlijk niet verliefd waren, of dat het niet ware liefde was om mee te beginnen. Het is niet omdat de relatie eindigde dat de realiteit van je gevoelens niet teniet wordt gedaan.

2. Speel niet de ” wat als?» spel. Vraag je niet af wat er kan gebeuren (“zal hij iemand anders vinden? Zal zijn nieuwe partner mooier / slimmer / een betere kok zijn dan ik?”) Proberen je voor te stellen wat er zal gebeuren verlengt alleen je hartzeer, en helpt je niet om te herstellen. Spendeer je tijd met je te concentreren op het verder gaan met de relatie.

3. Laat de woede los. Woede is een belangrijk onderdeel van de stadia van verdriet. Je moet woede voelen-het helpt je om verder te gaan dan de relatie. Hou de woede niet te lang vast. Soms wordt woede een gewoonte en veroorzaakt meer kwaad dan goed. Voel woede en ga dan verder.

4. Laat de verbinding los. Het is verleidelijk om terug te gaan naar de relatie – zelfs nadat het voorbij is. Veel vrouwen willen hun ex smeken om ze terug te nemen, beloven om te veranderen of dingen anders te doen. Accepteer het einde van de relatie. Probeer een gebroken relatie niet te dwingen om te werken.

5. Haal hulp. Zoek een steungroep-familie en vrienden zijn een geweldige plek om te beginnen. Als je niet in de buurt bent van mensen die je de steun en aanmoediging kunnen geven die je nodig hebt, overweeg dan om je aan te sluiten bij een therapie of steungroep. Als u zelfmoordgedachten heeft of als u zich uit woede gedraagt, raadpleeg dan een professionele therapie of counseling.

6. Begrijp wat je waard bent. Alleen omdat je relatie eindigde, betekent het niet dat je onwaardig bent of niet in staat bent om bemind te worden. Niet iedereen is in staat om je de liefde te geven die je nodig hebt. Dit is niet jouw schuld! Jullie hebben immense waarde en waarde – blijf zoeken totdat jullie de persoon vinden die het waardeert en herkent.

7. Voorwaarts en opwaarts. Het lijkt misschien het einde van de wereld, maar het zal beter worden. Focus je op het verzorgen van jezelf: gezond eten, lichaamsbeweging en goede rust; en het maken van veranderingen in je leven die ten goede zijn. Als je begint te genezen, zul je merken dat je verder gaat dan het gebroken hart en naar een plek van heelheid die een goed uitgangspunt zal zijn voor een nieuwe relatie.

Hartzeer kan je een nieuw perspectief geven op de wereld. Je kunt leren de waarde van een liefde die je ooit had te waarderen, of je kunt de kleine geneugten van rustig zitten in het park en kijken naar de vogels waarderen.

Gebruik hartzeer om je te motiveren om een nieuwe ervaring te proberen, nieuwe mensen te ontmoeten of naar nieuwe plaatsen te reizen. Ja, hartzeer doet pijn. Maar het geneest wel, en je kunt herstellen. Wees niet bang om jezelf beter te laten worden, je hoeft alleen maar bereid te zijn om een risico te nemen op jezelf – en liefde.